Granada FC

Hvis du er veldig glad i sport, så kan både Granada og Grenada være et interessant reisemål. Hva er så årsaken til det? Den er at Granda har sin egen fotballklubb. Og hvem vet? Kanskje du er så heldig at du støter på laget på flyplassen i Spania på hjemreisen?

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med Granada sin fotballklubb som går under navnet Granada FC.

Hva er Granada FC?

Granada FC er altså en spansk fotballklubb. Men du lurer kanskje på hvordan vi vet det? Det handler rett og slett om allmennkunnskap.

Granada er en by i det sørøstlige Spania, og det er noe geografikunnskapene våre forteller oss. I tillegg vet vi at FC er en forkortelse for det engelske ordet «football club», som på norsk blir oversatt til nettopp fotballklubb.

Med dette som utgangspunkt kan vi si at Granada er en spansk fotballklubb.

Granada FC sitt fulle navn

Når noen snakker om den spanske fotballklubben, er det vanligvis betegnelsen Granada FC som blir nevnt. Men det er egentlig ikke det faktiske navnet til fotballklubben.

Granada FC har et annet navn som vil ta litt lenger tid å si enn Granada FC. Hvis du vil titulere fotballklubben med dens fulle navn må du si Granada Club de Fútbol, S.A.D.

Hvor kommer Granada FC fra?

Dette er nok et spørsmål du vet svaret på allerede. Men vi sier det likevel: I og med at Granada er en by i det sørøstlige Spania, så sier det seg mer eller mindre selv at Granada FC kommer fra Spania.

Granada FC er rett og slett en spansk fotballklubb.

Granada FC – historisk sett

Fotballklubben ble grunnlagt i 1931, noe som betyr at klubben nærmer seg en 100 års markering.

Granada FC rykket opp til Primera División for aller første gang i 1941/1942-sesongen. Dette var en plassering de beholdt i rundt 40 år, frem til 1980-tallet. Men det er ikke til å stikke under en stol at storhetstiden til denne fotballklubben var på 1970-tallet.

I de senere årene har Granada FC lidd av økonomiske problemer, og det hele endte med en partnerskapsavtale med en italiensk fotballklubb. Det var denne partnerskapsavtalen som reddet Granada FC fra å gå konkurs.

For noen år siden rykket Granada FC igjen opp til Primera División, og det blir veldig spennende å følge med på hva fremtiden bringer for denne fotballklubben.

Slik kjenner du igjen Granada FC

Lurer du på hvordan du kan kjenne igjen Granada FC dersom du kommer inn over en kamp på TV midt i kampen? Det er selvfølgelig ikke noe problem.

Granada FC har to forskjellige drakter, og hvilken drakt de bruker kommer an på hvor de spiller. Det vil si om de er på hjemme- eller bortebane.

Dersom Granada FC spiller på hjemmebane er draktene deres hvite med vannrette, røde striper. Skjorten komplimenteres med en blå shorts. Hvis laget derimot spiller på bortebane, så er draktene helt hvite med noen blå detaljer. Derfor er Granada FC et lag som det er veldig enkelt å kjenne igjen!