{"id":170,"date":"2022-05-06T13:27:43","date_gmt":"2022-05-06T11:27:43","guid":{"rendered":"https:\/\/grenada.no\/?p=170"},"modified":"2022-05-06T13:27:43","modified_gmt":"2022-05-06T11:27:43","slug":"grana-padano","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/","title":{"rendered":"Grana Padano"},"content":{"rendered":"

Parmesan er en nydelig type ost, men ost er ofte noe man trenger i store mengder, s\u00e6rlig hvis man skal lage for eksempel pizza. Og det er ikke til \u00e5 stikke under en stol at store mengder av parmesan fort kan bli veldig dyrt.<\/p>\n

Det har resultert i en jakt p\u00e5 et substitutt som smaker like godt, men som ikke n\u00f8dvendigvis f\u00e5r lommeboken til \u00e5 verke like mye. Heldigvis dette er en jakt som har resultert i en l\u00f8sning p\u00e5 problemet – og den heter Grana Padano!<\/p>\n

\"parmesan<\/a>
Parmesan er en klassiker p\u00e5 pastaretter.<\/figcaption><\/figure>\n

Hva er Grana Padano?<\/h2>\n

Hvis du har tatt en titt i fryseskapet med oster i butikken noen gang, s\u00e5 har du sikkert sett Grana Padano der. Det er en ost som produseres av Eldorado<\/a>, og pakken best\u00e5r av en kombinasjon av gr\u00f8nn, gul, r\u00f8d og hvit \u2013 som jo ogs\u00e5 er Eldorados farger.<\/p>\n

Men hva er Grana Padano? Det er en ost som har mange fellestrekk med parmesan, som var osten vi nevnte innledningsvis. Parmesan er strengt tatt en forkortelse for Parmigiano Reggiano, som ogs\u00e5 er en type ost som er veldig enkelt \u00e5 finne i butikkens osteskap.<\/p>\n

Hvor kommer Grana Padano fra?<\/h2>\n

Grana Padano kommer opprinnelig fra Po-elvedalen<\/a>, som er et sted i Nord-Italia. Denne osten har som sagt mange fellestrekk med Parmigiano Reggiano, som ogs\u00e5 har sin opprinnelse fra Nord-Italia.<\/p>\n

Grana Padano og Parmigiano Reggiano er dog produsert to forskjellige steder i Nord-Italia, og der Grana Padano produseres er ikke produksjonsreglene like strenge som de er i forbindelse med Parmigiano Reggiano.<\/p>\n

Grana Padano versus Parmigiano Reggiano<\/h2>\n

Grana Padano er skremmende lik Parmigiano Reggiano. Utseendemessig ser disse to ostene ogs\u00e5 ganske like ut, hvis man ser dem p\u00e5 produksjonsstadiet. Derfor er det ikke rart hvis det er noen som tar feil av disse ostetypene. Det kan nemlig v\u00e6re ganske fort gjort!<\/p>\n

Men i praksis er Grana Padano og Parmigiano Reggiano to litt forskjellige oster. Men hva er det egentlig som skiller frem fra hverandre? Det skal vi se litt n\u00e6rmere p\u00e5 nedenfor.<\/p>\n

Parmigiano Reggiano<\/h3>\n

Det er \u00e9n ting veldig mange ikke vet, og det er at det er Parmigiano Reggiano som er autentisk parmesan. Derfor begynner vi med den.<\/p>\n

Parmigiano Reggiano produseres i Nord-Italia, og det er upasteurisert kumelk som blir brukt. Denne osten har en krydret aroma som parmesanen er kjent for, og det har den f\u00e5tt fordi osten har blitt snudd, saltet og vasket med saltvann.<\/p>\n

I tillegg modnes v i minst 12 m\u00e5neder.<\/p>\n

\"Parmigiano<\/a>
Her ligger ostene p\u00e5 rekke og rad for \u00e5 modnes.<\/figcaption><\/figure>\n

Grana Padano<\/h3>\n

Grana Padano er p\u00e5 samme m\u00e5te som Parmigiano Reggiano ogs\u00e5 produsert i Nord-Italia. Og osten er laget av upasteurisert kumelk, men melken er delvis skummet i produksjonsprosessen. Dette gj\u00f8r at Grana Padano f\u00e5r den konsistensen som den har.<\/p>\n

I motsetning til Parmigiano Reggiano vil Grana Padano oppleves som en mildere ost. \u00c5rsaken til det er at Grana Padano ikke lagres like lenge som Parmigiano Reggiano. Med det sagt, s\u00e5 er dette en ost som kommer i ulike varianter. Derfor er det mulig \u00e5 f\u00e5 tak i Grana Padano ogs\u00e5 i en vellagret variant dersom du \u00f8nsker det.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Parmesan er en nydelig type ost, men ost er ofte noe man trenger i store mengder, s\u00e6rlig hvis man skal lage for eksempel pizza. Og det er ikke til \u00e5 stikke under en stol at store mengder av parmesan fort kan bli veldig dyrt. Det har resultert i en jakt p\u00e5 et substitutt som smaker … Les mer<\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":173,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"generate_page_header":"","footnotes":""},"categories":[24],"tags":[30,22,29],"yoast_head":"\nGrana Padano - Grenada.no<\/title>\n<meta name=\"robots\" content=\"index, follow, max-snippet:-1, max-image-preview:large, max-video-preview:-1\" \/>\n<link rel=\"canonical\" href=\"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/\" \/>\n<meta property=\"og:locale\" content=\"nb_NO\" \/>\n<meta property=\"og:type\" content=\"article\" \/>\n<meta property=\"og:title\" content=\"Grana Padano - Grenada.no\" \/>\n<meta property=\"og:description\" content=\"Parmesan er en nydelig type ost, men ost er ofte noe man trenger i store mengder, s\u00e6rlig hvis man skal lage for eksempel pizza. Og det er ikke til \u00e5 stikke under en stol at store mengder av parmesan fort kan bli veldig dyrt. Det har resultert i en jakt p\u00e5 et substitutt som smaker ... Les mer\" \/>\n<meta property=\"og:url\" content=\"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/\" \/>\n<meta property=\"og:site_name\" content=\"Grenada.no\" \/>\n<meta property=\"article:published_time\" content=\"2022-05-06T11:27:43+00:00\" \/>\n<meta property=\"og:image\" content=\"https:\/\/grenada.no\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/grana-1967408_1920.jpg\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:width\" content=\"1920\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:height\" content=\"1288\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:type\" content=\"image\/jpeg\" \/>\n<meta name=\"author\" content=\"sebastian\" \/>\n<meta name=\"twitter:card\" content=\"summary_large_image\" \/>\n<meta name=\"twitter:label1\" content=\"Skrevet av\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:data1\" content=\"sebastian\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:label2\" content=\"Ansl. lesetid\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:data2\" content=\"3 minutter\" \/>\n<script type=\"application\/ld+json\" class=\"yoast-schema-graph\">{\"@context\":\"https:\/\/schema.org\",\"@graph\":[{\"@type\":\"WebPage\",\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/\",\"url\":\"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/\",\"name\":\"Grana Padano - Grenada.no\",\"isPartOf\":{\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/#website\"},\"primaryImageOfPage\":{\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/#primaryimage\"},\"image\":{\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/#primaryimage\"},\"thumbnailUrl\":\"https:\/\/grenada.no\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/grana-1967408_1920.jpg\",\"datePublished\":\"2022-05-06T11:27:43+00:00\",\"dateModified\":\"2022-05-06T11:27:43+00:00\",\"author\":{\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/#\/schema\/person\/d979bf56c32b97d75071296cf899302f\"},\"inLanguage\":\"nb-NO\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"ReadAction\",\"target\":[\"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/\"]}]},{\"@type\":\"ImageObject\",\"inLanguage\":\"nb-NO\",\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/#primaryimage\",\"url\":\"https:\/\/grenada.no\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/grana-1967408_1920.jpg\",\"contentUrl\":\"https:\/\/grenada.no\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/grana-1967408_1920.jpg\",\"width\":1920,\"height\":1288,\"caption\":\"Grana Padano\"},{\"@type\":\"WebSite\",\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/#website\",\"url\":\"https:\/\/grenada.no\/\",\"name\":\"Grenada.no\",\"description\":\"\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"SearchAction\",\"target\":{\"@type\":\"EntryPoint\",\"urlTemplate\":\"https:\/\/grenada.no\/?s={search_term_string}\"},\"query-input\":\"required name=search_term_string\"}],\"inLanguage\":\"nb-NO\"},{\"@type\":\"Person\",\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/#\/schema\/person\/d979bf56c32b97d75071296cf899302f\",\"name\":\"sebastian\",\"image\":{\"@type\":\"ImageObject\",\"inLanguage\":\"nb-NO\",\"@id\":\"https:\/\/grenada.no\/#\/schema\/person\/image\/\",\"url\":\"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/001acb9a3b6f9edc41bb62e12424ed2c?s=96&d=mm&r=g\",\"contentUrl\":\"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/001acb9a3b6f9edc41bb62e12424ed2c?s=96&d=mm&r=g\",\"caption\":\"sebastian\"}}]}<\/script>\n<!-- \/ Yoast SEO plugin. -->","yoast_head_json":{"title":"Grana Padano - Grenada.no","robots":{"index":"index","follow":"follow","max-snippet":"max-snippet:-1","max-image-preview":"max-image-preview:large","max-video-preview":"max-video-preview:-1"},"canonical":"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/","og_locale":"nb_NO","og_type":"article","og_title":"Grana Padano - Grenada.no","og_description":"Parmesan er en nydelig type ost, men ost er ofte noe man trenger i store mengder, s\u00e6rlig hvis man skal lage for eksempel pizza. Og det er ikke til \u00e5 stikke under en stol at store mengder av parmesan fort kan bli veldig dyrt. Det har resultert i en jakt p\u00e5 et substitutt som smaker ... Les mer","og_url":"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/","og_site_name":"Grenada.no","article_published_time":"2022-05-06T11:27:43+00:00","og_image":[{"width":1920,"height":1288,"url":"https:\/\/grenada.no\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/grana-1967408_1920.jpg","type":"image\/jpeg"}],"author":"sebastian","twitter_card":"summary_large_image","twitter_misc":{"Skrevet av":"sebastian","Ansl. lesetid":"3 minutter"},"schema":{"@context":"https:\/\/schema.org","@graph":[{"@type":"WebPage","@id":"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/","url":"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/","name":"Grana Padano - Grenada.no","isPartOf":{"@id":"https:\/\/grenada.no\/#website"},"primaryImageOfPage":{"@id":"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/#primaryimage"},"image":{"@id":"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/#primaryimage"},"thumbnailUrl":"https:\/\/grenada.no\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/grana-1967408_1920.jpg","datePublished":"2022-05-06T11:27:43+00:00","dateModified":"2022-05-06T11:27:43+00:00","author":{"@id":"https:\/\/grenada.no\/#\/schema\/person\/d979bf56c32b97d75071296cf899302f"},"inLanguage":"nb-NO","potentialAction":[{"@type":"ReadAction","target":["https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/"]}]},{"@type":"ImageObject","inLanguage":"nb-NO","@id":"https:\/\/grenada.no\/kultur\/grana-padano\/#primaryimage","url":"https:\/\/grenada.no\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/grana-1967408_1920.jpg","contentUrl":"https:\/\/grenada.no\/wp-content\/uploads\/2022\/05\/grana-1967408_1920.jpg","width":1920,"height":1288,"caption":"Grana Padano"},{"@type":"WebSite","@id":"https:\/\/grenada.no\/#website","url":"https:\/\/grenada.no\/","name":"Grenada.no","description":"","potentialAction":[{"@type":"SearchAction","target":{"@type":"EntryPoint","urlTemplate":"https:\/\/grenada.no\/?s={search_term_string}"},"query-input":"required name=search_term_string"}],"inLanguage":"nb-NO"},{"@type":"Person","@id":"https:\/\/grenada.no\/#\/schema\/person\/d979bf56c32b97d75071296cf899302f","name":"sebastian","image":{"@type":"ImageObject","inLanguage":"nb-NO","@id":"https:\/\/grenada.no\/#\/schema\/person\/image\/","url":"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/001acb9a3b6f9edc41bb62e12424ed2c?s=96&d=mm&r=g","contentUrl":"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/001acb9a3b6f9edc41bb62e12424ed2c?s=96&d=mm&r=g","caption":"sebastian"}}]}},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/170"}],"collection":[{"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=170"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/170\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":174,"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/170\/revisions\/174"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/173"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=170"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=170"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/grenada.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=170"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}